Ik schijt 7 kleuren bagger

Net als mijn cliënten als ze besluiten om een traject bij mij te doen.

Om hun pijnklachten op te lossen. Want ze wéten niet of ze succesvol zullen zijn. Soms geloven ze het zelf niet eens echt.

 Vandaag begreep ik dat, door mijn eigen ervaring, nog beter.

Die eerste kleine stappen maken een wereld van verschil.

Die eerste kleine stappen maken een wereld van verschil.

12 hour Evolution bij de Unbreakable Academy

Ik heb me aangemeld voor de 12 Hour Evolution bij de Unbreakable Academy van Sander Aarts (Special Forces trainer). Dat betekent van 18 uur ’s avonds tot 6 uur ‘s morgens opdrachten doen. Met een groep onbekenden en natuurlijk super fitte, echte kerels en coole meiden.

Een paar van mijn collega therapeuten hebben het al gedaan. Ik zou het ook graag willen kunnen. Maar ik durf niet. Ik denk: dat is voor mij niet haalbaar. Ik ben te oud, te slecht getraind.

Ik heb nooit meegedaan aan sportwedstrijden. Want ja, dan kun je ook verliezen hè? Daar leek me nou geen lol aan. En nu voel ik me alsof ik mee ga doen aan iets waarmee ik best wel eens zou kunnen verliezen. Het is geen wedstrijd, maar uitvallen omdat ik het niet kan zal, voelen als verliezen.

Ik weet: buiten je comfortzone ligt groei

Ik weet: ik verlies niets als ik zou uitvallen tijdens die 12 Hour. Dan ga ik gewoon naar huis en is er niets gebeurd. Behalve dat ik me rot zou voelen. En een ervaring rijker zou zijn.

Echter, één van mijn kernwaarden is: groei!

Ik werd uitgedaagd door 2 collega’s. En in een wilde, overmoedige opwelling, heb ik mij aangemeld.

Eerst heb ik de gedachte aan die 12 Hour ver weg gedrukt. Maar nu komt het dichterbij. Over 10 weken is DE dag. Ik schijt 7 kleuren bagger! Ik voel echt angst en denk aan afmelden.

Zo moet het zijn voor de starters in mijn traject: pure angst om het niet te halen

Mijn cliënten hopen pijnvrij te worden. En ze zijn bang om te falen.

Bang dat het voor hen niet is weg gelegd. Bang om het niet waar te maken. Bang om veel geld voor niets uit te geven. Bang dat anderen zullen zeggen: “Je bent gek dat je het doet! Hoe kan die mevrouw beweren dat jij wel pijnvrij kunt zijn?

Terwijl al die artsen en specialisten en fysiotherapeuten je niet hebben kunnen helpen?” En dan mogelijk aan het einde het resultaat niet bereiken.

Kernwaarden: groei

Ik deed een geweldige ontdekking

De laatste 5 km hardlooptraining is ruim 1 jaar geleden. Voordat ik mijn enkel brak.

Als ik een kans wil maken die 12 Hour vol te houden dan zal ik fitter moeten worden. Zorgen dat mijn lijf geschikt is. Dat mijn lijf in staat is om de belasting te dragen.

Ik heb een trainingsschema uitgeprint dat ik bij Unbreakable kon downloaden. Ik heb de eerste training zo exact mogelijk gedaan. Door die eerste kleine stappen voel ik me al krachtiger. En het was zo makkelijk! Die eerste kleine stappen!

  1. De eerste rustige hardlooptraining.
  2. Het uitprinten van het trainingsschema.
  3. Bestuderen van welke oefeningen op dag 1 en dag 2 gedaan moeten worden. En ja ik moet echt op YouTube kijken wat een bear crawl of een kettlebell snatch is. En als ik geen kettlebell heb, bedenk ik een alternatief.
  4. Door het uitvoeren van de eerste training van het schema.

Na die 2 trainingen voel ik me heel anders! Ik voel me belastbaar, in control, gefocust, doelgericht, blij, trots. En lichamelijk een beetje moe. 😉 Het is niet 100% zeker of ik fit en belastbaar genoeg ben aan het eind van mijn voorbereiding. En toch zal ik al zoveel hebben gewonnen aan fitheid en kracht.

Inmiddels voel ik me gemotiveerd om ook naar andere dingen te kijken. Consequenter op tijd naar bed zal me ook helpen. Zodat mijn lijf de rust krijgt die nodig is voor het herstel van de training. En dat zorgt weer voor meer resultaat.

En elke kleine stap brengt mij dichter bij mijn doel

Een kleine stap zetten is mogelijk. Die kleine stap kan ik overzien. Zelfs al is het uitdagend, die ene training red ik wel. En de volgende dag red ik de volgende training ook. En als het echt nodig is neem ik een dag rust.

Mijn partner Sylvia, ondersteunt me door ‘s avonds als ik de TV aan wil zetten te zeggen: jij wilt toch op tijd in bed liggen? En samen gaan we opruimen in plaats van “nog even” TV kijken.

Zo is het ook als je pijnvrij wilt worden

Wat er nodig is:

  1. Andere informatie tot je nemen.
  2. Anders denken.
  3. Andere acties.
  4. Aandacht voor jezelf, maar dan anders dan je deed.

Zodat jij kan groeien naar een pijnvrije versie van jezelf. Net zoals ik groei naar de fitste versie van mijzelf. Door elke dag een kleine stap. Die kleine stap is te overzien. Die kleine stap is haalbaar. En ik begeleid je daarbij.

Schrijf je in voor mijn webinar
‘Leven zonder chronische pijn’

Gratis webinar

Schrijf je nu in voor het gratis webinar ‘Leven zonder chronische pijn’.

Meld je hieronder aan en ontvang direct alle informatie.