Uit je comfortzone gaan of jezelf toestemming geven om niets te doen?

Ik leef voor een groot deel uit de comfortzone. Anders was mijn bedrijf niet gegroeid, had ik al die mooie mensen niet ontmoet via de Pijn Reset Methode, niet die bijzondere ervaringen opgedaan zoals bijvoorbeeld tijdens een ayahuasca ceremonie. Ik was niet in deze rol als coach gekomen. Ik zou niets weten over wat er nodig is om chronische pijn op te lossen en hoe je dat kunt bereiken. Ik zou niet samen zijn met Sylvia. Ik zou niet op deze fantastische plek in een massief houten huis wonen.

Dan zou ik nog steeds getrouwd zijn, mijn praktijk in Duitsland hebben gehad, ik vermoed dat ik meer in de overleef-stand zou hebben gestaan.

Uit de comfortzone vind je groei, uitdaging, ontwikkeling, lessen.

Uit je comfortzone gaan of jezelf toestemming geven om niets te doen?

Mezelf toestemming geven niets te doen

Maar wat ik nodig heb om mezelf echt ontspannen en fijn te voelen is: mezelf toestemming geven om niets te doen.

Te lummelen. Te lezen. Wandelen is dan al te actief. Hoewel een wandelvakantie in de bergen me wel héél goed doet ontspannen. Gewoon simpel niets hoeven doen van mezelf.

Dat zou ik eens vaker “moeten” doen. (O jee, daar gaan we weer… dan voelt het weer gelijk minder comfortabel!)

Combinatie van uit je comfortzone gaan en in je comfortzone blijven

Ik heb het beide nodig: uit de comfortzone en in de comfortzone (= mezelf toestemming geven om niets te doen).

Uit je comfortzone gaan

Ga ik uit de comfortzone voel ik angst, onzekerheid, twijfel, incompetent, kwetsbaar, gestrest, worstelend, chaotisch, wanhopig, onbehaaglijk.

Ga ik uit de comfortzone levert dat me op: groei, verbinding met anderen, trots, verbazing, dankbaarheid, inzicht, kennis, connectie met mezelf, vertrouwen.

In je comfortzone blijven

Blijf ik in de comfortzone voel ik vertrouwen, ontspanning, connectie met mezelf, zelfliefde, dankbaarheid, verbinding met anderen, genieten.

Blijf ik alleen maar in de comfortzone veranderd er niets in mijn leven. Blijf ik doen wat ik altijd deed. Was ik nu nog fysiotherapeut met een eigen praktijk. En nog steeds getrouwd. En in mijn geval was ik in dat leven niet heel gelukkig. In jouw geval mogelijk met chronische pijnklachten 

Voor een vol (volwaardig) leven is alles nodig. Buiten de comfortzone gaan en mezelf toestemming geven om niets te doen. En is het nodig dat dat in balans is.

Hoe zit dat bij jou?

Hoe is dat voor jou? Waar ga jij uit je comfortzone? Wat heeft dat je opgeleverd? Wanneer geef  jij jezelf toestemming om niets te doen En is dat bij jou in balans?

Schrijf je in voor mijn webinar
”Leven zonder chronische pijn”

Gratis webinar

Schrijf je nu in voor het gratis webinar ‘Leven zonder chronische pijn’.

Meld je hieronder aan en ontvang direct alle informatie.