Waarom het er toe doet met wie je omgaat

Ken je het gezegde: Wie met pek omgaat wordt ermee besmet?

Ik stel me dan altijd een aantal kleine crimineeltjes voor. Die elkaar uitdagen als ze zich “braaf” gedragen. Die elkaar een mietje noemen als ze wel betalen voor het pakje snoep bij de winkel. Die grove woorden zeggen of roepen op straat, zodat ze cool worden gevonden door hun maatjes. Zie je ze voor je die kleine schurken?

Nu is dat wel een grappig beeld, vind ikzelf.

Maar ook in onze grote mensen wereld werkt het zo.

Wees moedig om te kiezen voor jezelf. En creëer de omgeving die jou stimuleert.

Waarom het er toe doet met wie je omgaat

Mijn buurjongen pieter

Mijn vroegere buurjongen Pieter was uitgeleend door zijn werkgever aan een groot landelijk bedrijf. Hij was gewend ’s morgens direct te starten met zijn werk, net als zijn collega’s. Maar bij dit bedrijf was het gewoonte om eerst een kop koffie te drinken en de krant te lezen. Ze vonden hem maar een streber. Om niet buiten de groep te vallen ging hij toch maar koffie drinken.

Zo geld het ook voor de positieve kant.

Ga jij met gelijkgestemden om?

Ga jij om met mensen die sporten, die gezond eten, die werken, die positief ingesteld zijn en de wereld een beetje mooier willen maken? Ga jij om met mensen die dingen doen als mediteren of journallen, die zichzelf ontwikkelen?

Grote kans dat jij je geïnspireerd voelt om te sporten (ook als je minder zin hebt). Grote kans dat jij tenminste één kookboek over veganistische voeding hebt. Grote kans dat jij werk doet waarbij jij anderen helpt. Grote kans dat jij je persoonlijk ontwikkelt en dat jij open staat voor nieuwe dingen. Grote kans dat jij je verantwoordelijk voelt voor je eigen welzijn en dat van anderen.

Dus met wie ga jij om? Met zeikers die voor de TV hangen met chips en alcohol? Of met sportieve, bewuste mensen?

Wees dan moedig om te kiezen voor jezelf. En creëer de omgeving die jou stimuleert.

Schrijf je in voor mijn webinar
‘Leven zonder chronische pijn’

Gratis webinar

Schrijf je nu in voor het gratis webinar ‘Leven zonder chronische pijn’.

Meld je hieronder aan en ontvang direct alle informatie.